Подорож в Олімпійський світ

8 вересня 2021 року студенти першокурсники факультету фізичного виховання розпочали свої заняття з подорожі  в «Олімпійський світ» з нагоди проведення Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського тижня в Україні. Цей захід кафедра теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін під керівництвом завідувача кафедри, керівника Полтавського обласного відділення Олімпійської академії України Момот Оленою Олегівною провела з метою пропаганди цінностей олімпізму серед студентської молоді, популяризації та розвитку олімпійського руху, поширення знань про олімпійські ідеали, залучення студентів до здорового способу життя, занять фізичною культурою та спортом.

На захід були запрошені почесні гості. З вітальними словами до студентів виступила відповідальний секретар Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олена Кучеренко та Віталій Павлов – краєзнавець, член виконкому відділення НОК України в Полтавській області.

Захід проводився в музей-кімнаті фізичної культури, спорту та олімпійського руху Полтавщини.  Фонди музею налічують понад дві тисячі експонатів. Вони розміщені за хронологічним принципом і розповідають про Олімпійські ігри Античності, І Афінську Олімпіаду новітнього часу 1896 року, зародження масового руху фізичної культури і спорту, розвиток сучасного олімпізму Полтавської області. Студенти мали змогу ознайомитися з архівними документами, фотографіями, газетами, журналами, колекційними марками, кубками, грамотами, особистими речами спортивної належності та обладнання ветеранів галузі й учасників Олімпійських ігор.

You may also like...