Європа спортивна очима студентів факультету фізичного виховання

Щорічно у третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні відзначають День Європи, цьогоріч свято припадає на 16 травня. Зазвичай напередодні в Корпусному саду ми облаштовуємо  «Європейське містечко», факультет фізичного виховання ПНПУ імені В. Г. Короленка презентує нагороди європейського рівня, які здобули студенти університету, проводить зустрічі, організовує для широкого кола спілкування із спортсменами факультету.

Нашому університету є ким пишатись:

  1. Олександр Хижняк – майстер спорту Міжнародного класу з боксу, чемпіон Європи та Світу.
  2. Анатолій Новописьменний – майстер спорту Міжнародного класу з класичного пауерліфтингу, неодноразовий чемпіон України та Європи, рекордсмен Світу 2019 року.
  3. Олександр Погребняк, майстер спорту з боксу, призер європейських змагань з боксу
  4. Богдан Касьян – майстер спорту України з плавання, чемпіон України, національний рекордсмен України, учасник змагань європейського рівня.
  5. Олександр Свинаренко – майстер спорту кіокушинкай каратє, чемпіон України, срібний призер Чемпіонату Європи.
  6. Владислав Дегтяр – майстер спорту з веслування,  неодноразовий призер Чемпіонатів Європи та Світу.
  7. Анастасія Буневич – майстер спорту з художньої гімнастики, призерка європейських змагань з художньої гімнастики.
  8. Геворг Оганезян – майстер спорту з кікбоксингу, здобув золото на Кубку України 2019,  срібний призер Чемпіонату Європи 2019 року.
  9. Ростислав Жеребцов – майстер спорту з пауерліфтингу, призер Чемпіонату Європи 2019 року.
  10.  Ілля Кривобок – КМС з кіокушинкай карате, срібний призер Чемпіонату Європи.
    Цього року, зважаючи на тимчасові обмежувальні заходи, 15 травня 2020 р. заступник декана з виховної роботи Олена Согоконь провела онлайн-зустріч з титулованими спортсменами.  На захід як спікерів запросили студентів факультету фізичного виховання, які представляли наш університет на змаганнях європейського рівня. Вони поділилися своїми здобутками, перемогами та досягненнями за 2019-2020 рр.
    З вітальним словом до учасників зібрання звернувся  чемпіон  Європи та Світу, аспірант ПНПУ імені В. Г. Короленка Олександр Хижняк. Він поділився враженнями про змагання європейського рівня,  розповів про свої здобутки та перемоги. Олександр відзначив:  «Спорт – основа  нашого життя, завдяки фізичним заняттям  людина досягає успіхів у обраній професії,  має гарне, підтягнуте тіло, чудовий настрій та самопочуття. Досягати успіхів у спорті – це велика праця, тому необхідно мати силу волі та залізний характер».
    Геворг Оганезян, чемпіон України з кікбоксингу, срібний призер чемпіонату Європи 2019 р., під час свого виступу наголосив на складності проведення тренувань під час карантину, але порадив займатися спортом вдома та влаштовувати легкоатлетичні забіги на спортивних майданчиках, у парках.

Про особливості організації змагань європейського та світового рівня розповів студент ІV курсу  Владислав Дегтяр – чемпіон України з веслування, призер європейських та світових змагань. Спортсмен також зауважив, що продовжує тренування, готується до нових змагань.

Студенти  ІV курсу Вікторія Іванюк та Ілля Кривобок  поділилися своїм досвідом участі у змаганнях європейського рівня, розповіли про шлях до перемог, привітали усіх зі святом, подякували за змістову зустріч.
На зустрічі був присутній декан факультету фізичного виховання професор  Павло Хоменко, а також викладачі, які постійно співпрацюють із ЗВО Європи та світу, Сергій Кіприч та Євгенія Шостак.
До учасників зібрання звернувся доктор наук з фізичного виховання і спорту Сергій Кіприч. Тренер поділився власними здобутками та представив методику роботи у європейських країнах, наголосив на актуальності зустрічі, відзначив користь обміну досвідом та спілкування між спортсменами. Сергій Володимирович подякував за організацію заходу. Учасники зустрічі висловилися за  проведення таких заходів щорічно.

You may also like...