Випускник факультету фізичного виховання – Олександр Хижняк виборов срібну нагороду Олімпійських ігор

У Токіо завершились Олімпійські ігри, в яких приймав участь випускник факультету фізичного виховання, аспірант Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка – Олександр Хижняк.
Топовий український боксер Олександр Хижняк змагався у ваговій категорії до 75 кг. Олександр у поєдинку 1/8 фіналу  впевнено переміг за очками 24-річного японця Юіто Морівакі (5–0). У 1/4 фіналу Олімпіади Хижняк переміг 21-річного домініканського боксера Еурі Седеньо Мартінеса (4–1).  У півфіналі Хижняк створив камбек (3:2) з Еуміром Марсьялем.
У фіналі наш спортсмен зустрівся з бразильцем Хебертом Соузою і поступився нокаутом у третьому раунді.

По поверненню в Україну відбулася зустріч глави держави зі спортсменами-олімпійцями. Призер Олімпійських ігор у Токіо Олександр Хижняк , його тренер та батько Олександр Олександрович Хижняк та головний тренер збірної України Лоївский Леонід отримали державні нагороди з рук Володимира Зеленського.

Віце-чемпіон ОІ-2020 отримав медаль “За заслуги” І ступіню, Хижняк-старший – II ступіню, Леонід Миколайович Лоївський – медаль “За заслуги” ІІІ ступіню.
Колектив Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка вітає Олександра та його тренера з високою нагородою та бажає подальших спортивних досягнень на світових аренах.



You may also like...