Аспірант Полтавського національного педагогічного університету Олександр Хижняк – чемпіон Європейських Ігор 2023

У Польщі завершуються  ІІІ Європейські Ігри 2023. Полтавський боксер Олександр Хижняк, який на цьому турнірі змагається у ваговій категорії 80 кг. Пройшовши наполегливий шлях від 1/16 до фіналу, Олександр здобуває чемпіонство Європейських Ігор 2023.

Так, наш спортсмен, в 1/16 перемагає у двох раундах суперника із Грузії Георгія Кушинашвілі, в 1/8 здобуває перемогу над представником Греції Міхаєм Цамалідісом, після трьох раундів полтавець переміг одноголосним рішенням суддів.

У чвертьфіналі Європейських Ігор Олександр боксував проти ірландського боксера Келіна Кессіді. Після трьох раундів роздільним рішенням суддів Олександр перемагає та виходить до півфіналу.

У півфіналі наш спортсмен бився проти італійця Сальваторе Кавальяро і переміг одноголосним рішенням суддів. Олександр домінував упродовж всього поєдинку. І нарешті у фіналі Олександр Хижняк провів потужний бій проти хорвата Габріеля Веочіча та здобув чемпіонство. Олександр потужно розпочав поєдинок, відправивши опонента у нокдаун ще в першому раунді. Розв’язка настала у другій трихвилинці на позначці 1:47. Після серії потужних ударів 27-річного полтавця рефері зупинив бій.

Крім того, Олександр Хижняк завоював олімпійську ліцензію та виступить у Парижі-2024.

Університетська спільнота Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка щиро вітає Олександра з чемпіонством Європейських Ігор 2023 та бажає впевнено йти до своєї цілі.

You may also like...