ФЕСТИВАЛЬ ПРОФЕСІЙ НА ФАКУЛЬТЕТІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ

3 березня 2023 року в Полтавському національному педагогічному університеті відбувся День відкритих дверей. Кожен факультет мав змогу продемонструвати свої спеціальності, розкрити особливості професій, таким чином зацікавити майбутніх абітурієнтів.

  Факультет фізичного виховання та спорту є наймолодшим факультетом нашого університету, який готує фахівців фізкультурно-спортивного профілю, зокрема: учителів фізичної культури та захисту України, тренерів з видів спорту, інструкторів тренажерного залу, фітнес-тренерів, спортивних менеджерів.

На факультеті було представлено 3 локації. Перша локація поєднала роботу в гімнастичному, тренажерному залах та залі кікбоксингу. В гімнастичному залі відбувався  тренінг з пілатесу, який проводила професор, доктор педагогічних наук Оксана Корносенко.  Метою майстер-класу стала демонстрація переваг пілатесу, отримання реального суб’єктивного досвіду, м’язових відчуттів та психоемоційних вражень цього популярного оздоровчого напряму, практичних умінь виконання вправ та комплексів.

Надалі була продемонстрована робота в тренажерному залі, де відбувалось заняття з атлетизму під керівництвом доцента, кандидата педагогічних наук  Олександра Свєртнєва. Автор курсу популяризує свій напрям через використання спеціальних силових вправ із різними обтяженнями, що сприяє зміцненню здоров’я студентської молоді.  В залі кікбоксингу відбувався майстер-клас з атакувальних дій боксера у ближньому бої, який проводив доктор наук з фізичного виховання, професор Сергій Кіприч. Родзинкою цього заходу стало інтерв’ю для наших абітурієнтів від чемпіона Європи та світу, срібного призера олімпійських ігор в Токіо 2020, аспіранта Полтавського національного педагогічного університету Олександра Хижняка.

В наступній локації кандидат педагогічних наук, доцент Олена Согоконь  розповіла майбутнім абітурієнтам про підготовку здобувачів в ігровому залі, де зазвичай проводяться заняття з баскетболу, стрітболу, волейболу, футзалу, настільного тенісу. Родзинкою залу є використання текбольного столу, на якому студенти відпрацьовують рефлекси та навички контролю м’яча. Під час проведення занять з футзалу відбувається формування техніко-тактичних навичок: фінтів, ударів, прийомів, відбору м’яча та інше.  “Високий рівень проведення тренувань забезпечують досвідчені тренери-викладачі зі спортивними званнями”, – зазначила Олена.

На третій локації ми побачили лекційне заняття від досвідченого викладача Валентини Бондаренко, яка ознайомила майбутніх абітурієнтів з умовами вступу на факультет 2023. В аудиторії також було представлено презентацію олімпійської літератури, на сторінках якої розкривається нове бачення загальновизнаних теорій і підходів із різних напрямів олімпійського спорту, яку підготувала очільниця  Полтавського обласного відділення Олімпійської академії України професор, доктор педагогічних наук Олена Момот.

Модератором була Софія Щербина – голова студентського самоврядування факультету, яка гостинно запросила до вступу майбутніх абітурієнтів, зазначивши переваги навчання у ПНПУ на факультеті фізичного виховання та спорту. Чекаємо Вас, дорогі абітурієти! У нас цікаве, драйвове, насичене спортивними подіями студентське життя!

You may also like...