ГОСТИНИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ

14 травня 2022 року на факультеті фізичного виховання в онлай-форматі на платформі Zoom було проведено День відкритих дверей.  Дистаційна зустріч була присвячена Правилам прийому – 2022. До конференції приєдналось понад 70 учасників (майбутніх абітурієнтів та бакалаврів випускних курсів).  Відкрив конференцію декан факультету Павло Хоменко, який ознайомив гостей з кафедрами факультету та основними напрямками роботи.  Завідувачі кафедр: докторка педагогічних наук, професорка – Оксана Корносенко,  кандидатка біологічних наук, доцентка – Ольга Квак та  докторка педагогічних наук, професорка – Олена Момот  представили викладачів, які працюють на кафедрах, презентували їх досягнення та здобутки, виділили переваги в навчальній, організаційній та культурно-масовій роботі. Плідній роботі на факультеті сприяє  достатня навчально-методичне забезпечення кафедр, постійна розробка  новітніх освітніх сертифікованих програм, оновлення та вдосконалення викладання навчальних дисциплін за сучасними технологіями.

Так, Оксана Корносенко відмітила, що кафедра теорії і методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури постійно проводить конференції різних рівнів, так нещодавно відбулася Всеукраїнська конференція з міжнародною участю  “Проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання, спорту і здоровя людини”, у якій взяли участь викладачі та студенти з різних країн, зокрема Італії та  Америки, які поділилися своїми  науковими здобутками. Оксана Костянтинівна, наголосила, що якщо Ви вступити на наш факультет вас чекає насичене студентське життя. “Ви станете не  лише конкурентоздатними фахівцями з фізичної культури і спорту, а й успішними спортсменами, патріотами своєї держави. Двері факультету фізичного виховання завжди відкриті для всіх бажаючих!”

Ольга Квак відмітила, що викладачі кафедри постійно розробляють сучасні навчально-методичні посібники, таким чином повністю забезпечують навчальний процес медико-біологічних дисциплін. Окрім того, кафедра  тісно співпрацює з Полтавською обласною малаю академією наук учнівської молоді та готує талановиту молодь до захисту науково-дослідних робіт. Завідувачка кафедра відмітила, що у сучасних складних умовах голова первинної організації Товариства Червоного хреста Тамара Денисовець  тісно співпрацює з Товариством Червоного хреста України, постійно надаючи допомогу переселенцям, що проживають у гуртожитках ПНПУ імені В.Г. Короленка.

Олена Момот наголосила, на плідній роботі кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін, постійному оновленні навчально-методичного забезпечення та отримання свідоцтв на авторське право викладачами. Олена Олегівна відмітила професіоналізм викладачів кафедри, які мають вагомі наукові та спортивні досягнення. На кафедрі працюють: 1 доктор наук, професор та 4 кандидата наук, доценти, які є діючими тренерами Олена Момот – легка атлетика, Сергій Новік, Євгенія Шостак – футбол, Ірина Тараненко – гімнастика, Юлія Зайцева- волейбол. Окрім цього, викладачі є суддями з відповідних видів спорту. 

Завідувачі кафедр наголосили, що за бажанням студенти мають можливість відвідувати секції з футболу, легкої атлетики, черлідингу, волейболу, баскетболу, боксу та кікбоксингу. Цьому сприяє достатня матеріально-технічна база університету: ігровий, тренажерний зали, зали для занять гімнастикою та кікбоксингом, ігрові майданчики зі штучним покритттям для міні-футболу, басейн Дельфін для занять з плавання та легкоатлетичний манеж для занять легкою атлетикою.

Декан факультету Павло Хоменко розкрив особливості і етапи проведення вступної кампанії 2022, зосередив увагу на термінах проведення кожного з етапів.  Підготовка мотиваційного листа – важливий складник цьогорічної вступної кампанії дає можливість продовжити навчання в магістратурі. Павло Віталійович зауважив, що важливість мотиваційного листа, полягає в тому, щоб зрозуміти наскільки мотивований студент навчатися на факультеті.

 Надалі, зробили огляд презентацію студентського самоврядування, як важливої ланки навчально-виховного процесу на факультеті. До слова запросили голову студентської ради  Аміну Тараненко, яка  наголосила, що  студентська рада факультету фізичного виховання – це право і можливість студентів вирішувати питання навчання і побуту, захисту прав та інтересів студентів,  брати активну участь в управлінні вищим навчальним закладом. “Наші студенти беруть активну участь у заходах факультетського та загальноуніверситетського рівнів, демонструючи не тільки фізичну силу, силу характеру і силу духу, але й патріотизм, моральність, духовність та креативність” – наголосила Аміна Тараненко.

Щорічно студенти беруть участь у презентації І курсу “Студентський дебют”, спортивних естафетах для всіх факультетів університету, традіційному туристичному зльоті до Дня туризму, національно-патріотичній грі “Заграва”,  конкурсі патріотичної пісні, святі “Полтава-Вишивана”. Допомогу в організації цих заходів надає студентський актив факультету. Студрада бере участь в організації та проведенні КВН, Мистер та Міс факультету, конкурсі “Хто краще – хлопці чи дівчата”. Завдяки цьому студенти мають можливість всебічно розвиватись, відпочивати та весело і з користю проводити свій вільний час.

Особливістю роботи студентського активу факультету фізичного виховання,  зазначила Аміна Тараненко,  є організація спортивних змагань та їх проведення. Протягом навчального року проходять змагання з різних видів спорту, а саме: турніри з футболу та міні-футболу, настільного тенісу, шахів та шашок; чемпіонати з волейболу, баскетболу, армреслінгу  на призи декана факультету.

 Наприкінці заходу усі зацікавлені поставили запитання до декана, завідучів кафедр та отримали вичерпні відповіді.

Шановні абітурієнти, ми запрошуємо вступити Вас на факультет фізичного виховання і стати активними студентами  нашої  дружньої команди, разом досягати  успіхів у навчанні, спорті та творчості! Ми чекаємо саме на Вас!!!

Детально про день відкритих дверей у Полтавському національному педагогічному університеті імені В .Г. Короленка можна дізнатись за посиланням:

http://pnpu.edu.ua/news/u-poltavskomu-pedagogichnomu-v-onlajn-formati-vidbuvsya-den-vidkritih-dverej.html

You may also like...