На факультеті фізичного виховання та спорту відбувся вебінар «Академічна мобільність учасників освітнього процесу: організаційно-правові засади та досвід»

9 березня 2023 р. на факультеті фізичного виховання та спорту відбувся вебінар «Академічна мобільність учасників освітнього процесу: організаційно-правові засади та досвід». Зустріч зініційовано кафедрою теорії й методики фізичного виховання, адаптивної там масової фізичної культури.

Організаторами заходу виступили:

  • Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка;
  • Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди;
  • Ізмаїльський державний гуманітарний університет.

На вебінарі обговорили актуальну й важливу тему правосуб’єктних можливостей академічної мобільності здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, представили особливості організації професійно-практичної підготовки у закордонних закладах освіти, здійснили обмін враженнями здобувачів від професійної підготовки в закордонних університетах-партнерах.

Спікерами зустрічі були:

провідна фахівчиня відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків ПНПУ імені В.Г. Короленка Анастасія Момот;

кандидатка педагогічних наук, доцентка, завідувачка кафедри спортивно-педагогічних дисциплін і фітнесу ХНПУ Г.С. Сковороди Юлія Голенкова;

здобувачка спеціальності 017 Фізична культура і спорт першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ПНПУ імені В.Г. Короленка Аміна Тараненко.

Особливою привабливістю цей захід вирізнявся завдяки яскравим презентаціям, які представляли доповідачі. На слайдах, які підготувала Анастасія Момот, була розміщена інформація про: 1) переваги академічної мобільності для студентів і науково-педагогічних працівників; 2) основні кроки до її здійснення; 3) програму ERASMUS + та вимоги до рівня знань учасників освітнього процесу, які прагнуть взяти в ній участь. Також були показані відеозвернення українських студентів, які проходять навчання в Хорватському університеті.

Важливою, корисною та цікавою інформацією поділилася Юлія Валеріївна Голенкова, яка продемонструвала переваги здійснення професійно-практичної підготовки в закордонних закладах-партнерах. Завдяки меморандуму між Харківським національним педагогічним університетом імені Г. С. Сковороди та Cardiff Metropolitan University здобувачі факультету фізичного виховання і спорту за програмою обміну мали можливість підвищити свою спортивну кваліфікацію в цьому закладі.
Великою приємністю для професорсько-викладацького складу факультету фізичного виховання ПНПУ імені В.Г. Короленка було слухати Аміну Тараненко, яка наприкінці лютого успішно завершила програму академічної мобільності на факультеті кінезіології Хорватського університету м. Загреб й повернулася на навчання на рідний факультет. Аміна поділилася досвідом і враженнями від умов навчання на факультеті кінезіології, розказала, які дисципліни вивчала, про умови проживання та дозвілля, подолання мовного бар’єру та ін.

Розповідь Аміни Тараненко надихнула студентів стати на новий шлях особистісного розвитку через академічну мобільність. Дівчина говорить «…найголовніше – подолати свій внутрішіній страх, перебороти відчуття, що ти чого не зможеш».  Ці слова стали фінальним акордом цієї цікавої зустрічі.

Учасники мали можливість поставити спікерам запитання, на які отримали вічерпні відповіді. Вебінар пройшов на високій психоемоційній ноті, комфортній для всіх представників спільноти.

Колектив Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка щиро дякує за участь університетам-партнерам і учасникам вебінару.

You may also like...