На факультеті фізичного виховання відбувся семінар-практикум «Фітбол-гімнастика: техніка виконання, методика навчання»

15 лютого 2022 року кафедрою теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури був проведений семінар-практикум «Фітбол-гімнастика: техніка виконання, методика навчання». На семінарі були розглянуті актуальним питання організації й проведення фітбол-гімнастики як сучасної фітнес-технології. У семінарі взяли участь здобувачі другого магістерського рівня спеціальностей 014.11 Середня освіта (Фізична культура) і 017 Фізична культура і спорт. Семінар розпочався з теоретичної частини, в якій професор Оксана Корносенко розповіла про особливості проведення фітбол-гімнастики з людьми різного віку, техніку виконання вправ з використанням великих мячів, типові помилки, методи навчання вправ.

Найбільш корисним й цікавим для здобувачів був досвід виконання вправ з фітболом під музику. Рухова підготовка сприяла формуванню в студентів умінь ритмічно рухатися, узгоджувати свої дії з музичним супроводом, технічно правильно відтворювати рухи, розробляти й проводити композиції використовуючи різні методи. Найбільш досвідчені здобувачі поділилися своїми знаннями щодо використання фітболів. Зокрема магістрантка Яна Демус запропонувала використовувати м’яч як обтяження, що дозволяє додатково задіювати в роботу м’язи ніг, черевного пресу та спини.

Цікавим професійним досвідом поділилася й магістрантка Катерина Коротюк, яка використовує фітбол для удосконалення координаційних здібностей і рівноваги. Катерина пояснила, що статодинамічні вправи – це особливий різновид фізичних навантажень, спрямованих на розвиток опорно-рухового апарату. Завдяки спеціальній техніці виконання регулярні тренування здатні надати виражений оздоровчий вплив на організм. При цьому стабілізується емоційний фон, зміцнюється імунітет, відновлюються органи і тканини. Вона зауважила, що вправи, які проводяться у статодинамічному режимі, формують не лише зазначені якості, а й зміцнюють м’язи-стабілізатори, відповідно корисні для людей різного віку. Вправи з фітболом є незамінним атрибутом у підготовці гімнасток різного рівня кваліфікації, сприяють вихованню гнучкості, на цьому наголосила Валерія Дмитренко. Вона продемонструвала техніку виконання вправ для розтягування різних груп м’язів. Вагомою інформацією було те, що вправи краще поділяти для людей з різним рівнем підготовленості: початківців, досвідчених фітлайкерів та спортсменів, це спрятиме безпечному їх виконанню.

Загалом захід відбувся на високому емоційному рівні, студенти жваво обговорювали актуальні питання, ділилися власним досвідом.

You may also like...