Онлайн-презентація навчально-методичного посібника викладачів факультету фізичного виховання

На кафедрі теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін, викладачі Юлія Зайцева та Ірина Тараненко презентували навчально-методичний посібник «Фізкультурно-спортивні споруди і обладнання», який створений для студентів факультетів фізичного виховання. Наразі, електронний варіант навчального посібника використано у дистанційному навчанні студентів І курсу факультету фізичного виховання.

Посібник містить опис робочої навчальної програми, конспекти лекцій з дисципліни «Фізкультурно-спортивні споруди і обладнання», та має на меті формування цілісного уявлення про фізкультурно-спортивні споруди і обладнання для різних видів спорту, їх розміри та умови експлуатації.Представлений у ньому матеріал висвітлює всі теми, передбачені до вивчення робочою навчальною програмою дисципліни:основні історичні відомості про спортивні споруди; класифікація та категорійність спортивних споруд; спортивні споруди навчальних закладів, спортивні зали; спортивні майданчики та ігрові поля; спортивне ядро та його будова; місця для занять гімнастикою та їх обладнання; спортивні споруди для зимових видів спорту, для водних видів спорту та основи експлуатації спортивних споруд. Окрім того запропонований контроль вихідного рівня знань та тестові запитання у двох варіантах для перевірки теоретичних знань з дисципліни і ключ до них.

Посібник також буде корисний для учителів фізичної культури, викладачів, тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл, працівників сфери фізичної культури і спорту.

You may also like...