ПОКАЗОВІ ВИСТУПИ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ  ФАКУЛЬТЕТУ З КЛАСИЧНОЇ БОРОТЬБИ

17 квітня 2024 року в залі боротьби кращі спортсмени з греко-римської боротьби та тхєквандо –  Владислав Божко, Даниїл Боцаєв,  Володимир Терещенко та Данило Большаков продемонструвалипоказові виступи.  

Тхєквандо –   бойове мистецтво, олімпійський вид спорту та національний вид спорту в Кореї. Тхеквондо є одним з найбільш систематизованих і науково обґрунтованих бойових мистецтв світу. Ця дисципліна за допомогою тренування тіла і душі прищеплює людині фізичні бойові навички, ставить за мету поліпшити душевне здоров’я та якість життя.

Тхеквондо зародилося понад 2000 років тому. Тхе означає «удар ногою», квон означає «кулак», або «удар рукою», до означає «шлях» або «мистецтво». Таким чином, термін тхеквондо можна перекласти як «шлях (мистецтво) ноги та руки». Як і багато інших бойових мистецтв, тхеквондо включає в себе спортивно-оздоровчий, практично-прикладний та філософський аспект. Особливу увагу в тхеквондо приділено ударній техніці ніг: мистецтво в першу чергу виділяє удари ногами у русі, використовуючи їх ширшу зону ураження та силу, щоб вивести суперника з ладу на відстані.

Першими прийоми тхєквандо продемонстрували Володимир Терещенко та Данило Большаков.

1. Формувальна вправа (туль);

2. Стрибок у висоту;

3. Комбінація ударів;

4.  Видовищні удари ногами (збивають стаканчики);

5. Збивання ябкуко – ударом з розворота.

Греко-римська боротьба –  європейський вид боротьби, мета якого покласти супротивника на лопатки. В цьому стилі боротьби суворо заборонено захоплення нижче пояса, підніжки. Змагання з греко-римської боротьби проводяться:

– для школярів  2 періоди по 2 хвилини;

– для юніорів та дорослих  2 періоди по 3 хвилини.

В кінці кожного періоду визначається переможець. Якщо борець виграв 2 періоди, він автоматично визначається переможцем. Також ТУШЕ автоматично зупиняє сутичку. При рахунку в 0:0 в кінці періоду, визначається активність,  пасивного борця ставлять до партеру і супернику нараховують 1 бал. Тривалість партеру  30 секунд.

Другими  на ринг  були запрошені Владислав Божко та Даниїл Боцаєв, які продемонстрували кращі елементи з греко-римської боротьби.

  1. Показ стійки.
    1. Двохбальні прийоми в стійки:
  2. перевод ривком за руки;
  3. нирок під руку;
  4. переводи з рукою
  5. Дії в партері;

Найскладнішими та видовищними  у виконанні спортсменів були  чотирьохбальні прийоми:

  • бросок за руку (кочерга, вертушка, прогіб, мельніца);
  • бросок через стегно (за руку і  голову; за руку і корпус).
  • прогіб (звичайний, з зашагуванням, скручування);
  • Захист в партері, чотирьохбальні прийоми з партеру.

Хочемо зазначити, що на базі нашого університету розміщується  Комунальний заклад «Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю». Ми запрошуємо Вас вступати на наш факультет та  стати частиною нашої дружньої спортивної родини! Ви зможете обрати для себе вид спорту, який буде  цікавий та корисний саме для Вас! Обирайте заняття за своїми інтересами та вподобаннями! До нових зустрічей на факультеті фізичного виховання та спорту!

You may also like...