Відбулася робоча зустріч гарантів ОП спеціальності 017 Фізична культура і спорт з виконувачем обов’язків директора спортивно-видовищного комплексу «Акварена»

23 березня 2023 р. відбулася робоча зустріч гарантів освітніх програм спеціальності 017 Фізична культура і спорт бакалаврського і магістерського рівнів з виконувачем обов’язків директора спортивно-видовищного комплексу «Акварена» Дмитром Ніжніченком.

Гарантка освітньої програми «Фізична культура і спорт» другого (магістерського) рівня, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури Оксана Корносенко і гарант освітньої програми «Фізична культура і спорт» першого (бакалаврського) рівня, кандидат педагогічних наук, доцент цієї ж кафедри Олександр Свєртнєв обговорили з Дмитром Ніжніченком умови співпраці, розглянули перспективи використання спортивного комплексу «Акварена» як бази для професійно-практичної підготовки здобувачів освіти, можливості організації спільних спортивно-масових заходів. Дмитро Олександрович із задоволенням провів екскурсію спортивно-видовищним комплексом, зазначив, що Акварена – сучасний спортивний заклад європейського рівня якості, який вміщує два басейни, тренажерний зал, надає SPA послуги, відкриває широкі можливості для тренування спортсменів, проведення оздоровчих занять та організації змагань з плавання різного рівня.

Оксана Корносенко зауважила, що на факультеті фізичного виховання та спорту успішно відбувається підготовка тренерських кадрів, які в майбутньому забезпечать ефективне функціонування фізкультурно-спортивних закладів України. Реалізація освітньо-професійних програм спеціальності 017 Фізична культура і спорт потребує створення відповідних умов професійно-практичної, науково-дослідної, організаційно-управлінської підготовки. Важливе значення для формування оптимального освітньо-наукового середовища має співпраця із закладами дотичними до майбутньої професійної діяльності фахівців фізичної культури і спорту.

Учасники робочої зустрічі дійшли одностайного висновку, що практична підготовка сучасних фахівців фізичної культури і спорту повинна відбуватися на спортивних базах якісного рівня, оснащених високотехнологічним обладнанням. Спортивно-видовищний комплекс «Акварена» відповідає високим стандартам якості, відкритий до співробітництва, запрошує студентів і науково-педагогічних працівників факультету фізичного виховання та спорту до організації спільних заходів освітньо-наукового, спортивно-масового, оздоровчого характеру.

You may also like...