Викладачі факультету фізичного виховання та спорту учасники міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Фітнес, харчування та активне довголіття»

22 березня 2023 р. відбулася IIІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Фітнес, харчування та активне довголіття» організатором якої став Волинський національний університет імені Лесі Українки.

У пленарному засіданні конференції взяла участь докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної масової фізичної культури Оксана Корносенко. Конференція була присвячена вирішенню актуальних питань залучення різних верств населення до ведення здорового способу життя, організації фітнес-тренувань, упровадження фітнес-програм у практику фізичного виховання, технологій здорового харчування для забезпечення активного довголіття.

У конференції взяло участь понад 100 учасників з різних освітніх і наукових установ України, а також Польщі, Словаччини і Великобританії. З вітальним словом до учасників звернувся кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, декан факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Василь Пантік. У своїй промові він підкреслив важливість пошуку нових шляхів формування культури рухової активності українців, побажав присутнім плідної праці й ефективного вирішення поставлених завдань.

Цікавим і корисним досвідом на конференції поділилися закордонні учені. Agnieszka Pluto-Prądzyńska, докторка філософії, викладачка кафедри імунології, Познанського університету медичних наук, занурила учасників у світ медичних термінів й обґрунтувала користь фізичної активності для імунного довголіття. Buková Alena, докторка філософії, доцентка університету Павол Йозеф Шафарік у Кошице, порушила важливу тему організації фізичної активності людей східної Словаччині, які мають захворювання, викликані технологічним прогресом. Великобританка Zaina McNeil – філантропкиня, членкиня міжнародної асоціації веганів «The Supreme Master Ching Hai international association» у своїй доповіді закликала до рослинного харчування, довела його користь для організму людини та важливість для забезпечення повноцінного здорового життя.

Оксана Корносенко виступила з доповіддю на тему «Застосування комп’ютерних технологій у навчанні аеробіці» й продемонструвала функції та технічні можливості комп’ютерної програми «Кроковий тренажер», яка розроблена з метою формування у здобувачів теоретичних знань, рухових умінь та навичок виконання базових кроків аеробіки, вивчення та відпрацювання комплексів аеробічних вправ різними методами, формування музично-ритмічних здібностей, оволодіння прийомами к’юінгу. Учена поділилася досвідом підготовки фітнес-тренерів у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка.

Учасники мали можливість поставити спікерам запитання, захід відбувся в атмосфері активного обговорення та взаємозбагачення досвідом.

Дякуємо колегам-організаторам конференції за запрошення та співпрацю!

You may also like...