ФЕСТИВАЛЬ ПРОФЕСІЙ НА ФАКУЛЬТЕТІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ

27 березня 2023 року під час проведення Дня відкритих дверей у ПНПУ імені В.Г. Короленка на факультеті фізичного виховання та спорту було організовано Фестиваль професій в оновленому форматі.

Майбутніх абітурієнтів гостинно зустрічала в холі факультету Олена Согоконь, яка ознайомила всіх присутніх з локаціями:

Спортивна вікторина “Подорож в олімпійський світ!”

Гімнастичний фестиваль.

Феєрія ігрових видів спорту.

Декан факультету –  Павло Хоменко розповів гостям  історію факультету та  ознайомив з умовами вступу 2023. До вітального слова запросили заступника директора з навчальної роботи  Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу – Ірину Ситковську, яка наголосила, що в цьому році планується здійснюватися набір учнів після 9 класу та запросила всіх бажаючих доєднатися до дружньої родини.   

Першу локацію – спортивну вікторину провела докторка педагогічних наук, професорка, керівниця Полтавського обласного відділення Олімпійської академії України –  Олена Момот.

Старшокласники із задоволенням давали відповіді на поставлені запитання та були нагороджені призами, що люб’язно надало  Полтавське обласне відділення Національного олімпійського комітету України. Друга локація розміщувалась в гімнастичному залі, де була представлена команда Полтавського національного педагогічного університету «Ритм», яка є однією з найкращих команд Полтавської області.  До команди долучаються студенти інших університетів та старшокласники загальноосвітніх шкіл. Але основою звісно ж є студенти нашого факультету, які беруть участь у більшості міських, обласних та університетських заходах, є багаторазовими призерами всеукраїнських та обласних змагань, неодноразово виступали на міжнародних змаганнях. На даний час команда готується до Чемпіонату Європи, який пройде в Італії         м. Верона.  За період з 2013 – 2023 р.р. 18 спортсменів отримали розряд майстра спорту України. Тренер команди – доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Сергій Синиця та випускниця нашого факультету Анастасія Арканова.

Під керівництво професорки оксани Корносенко, студенти  факультету продемонстрували конкурс фізичних здібностей для майбутніх вступників, який необхідно складати при вступі на спеціальність 017 Фізична культура і спорт.

У третій локації, що  знаходилася в ігровому залі, на вступників чекала феєрія ігрових видів спорту. Майбутні абітурієнти могли не тільки переглянути ігрові види спорту, але й спробували пограти у баскетбол, флорбол та волейбол.

Вступники спробувати себе у інноваційному виді спорту – флорболі, який є одним із різновидом хокею з м’ячем. Його ще називають «хокей у залі». З цього року цей вид спорту, як варіативний модуль, був введений для вивчення на уроках фізичної культури у закладах загальної середньої освіти.  

Кожен учасник, що брав участь у ігрових видах спорту отримав приз від Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

 Увагу вступників зацікавила підготовка волейболістів, які  під час тренувального процесу використовують текбольний стіл, на якому спортсмени за сучасними технологіями мають змогу вдосконалювати свої вміння та навички.

Олена Согоконь подякувала всім гостям за активну участь у локаціях та звернулася до гостей: «Шановні старшокласники! Бажаєте отримати якісну освіту, бути фізично розвиненим, мати гарну спортивну форму та міцне здоров’я, тоді вступайте на факультет фізичного виховання та спорту! Ми чекаємо саме на Вас!»

You may also like...