У педагогічному університеті відбулася регіональна науково-практична онлайн-конференція «Новітні теоретико-методичні й методологічні засади розвитку фізичного виховання і спорту»

13 травня 2021 р. на кафедрі теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулася регіональна науково-практична онлайн-конференція «Новітні теоретико-методичні й методологічні засади розвитку фізичного виховання і спорту». Проведення наукових заходів – один із важливих засобів формування теоретичних знань і компетентностей студентів факультету фізичного виховання. До участі у регіональній науково-практичній конференції долучились студенти та магістри факультету фізичного виховання спеціальностей Середня освіта (Фізична культура) та Фізична культура і спорт.

Конференція працювала за такими напрямами:

  1. Ретроспективні напрями фізкультурно-спортивної діяльності.
  2. Сучасні технології фізичної та спортивної підготовки.
  3. Виховний потенціал фізичної культури і спорту.
  4. Формування здорового способу життя дітей та молоді.
  5. Досвід впровадження авторських методик фізичного виховання і спорту в закладах освіти.
  6. Пропаганда олімпійського руху на Полтавщині.

Науково-практична конференція мала на меті виявити обдарованих студентів, сприяти реалізації їхніх здібностей; стимулювати творче самовдосконалення студентської молоді; активізувати науково-дослідну роботу студентів.
Завідувачка кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Олена Момот зазначила, що науковий захід буде відбуватися щорічно з метою привернути увагу до наукового та творчого підходів у професійній діяльності фахівців з фізичного виховання та спорту.

You may also like...