На факультеті фізичного виховання відбувся онлайн-вебінар «Проблеми дотримання академічної доброчесності»

29 жовтня 2021 року кафедрою теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури було організовано методичний онлайн-вебінар «Проблеми дотримання академічної доброчесності».

У вебінарі взяли участь як науково-педагогічні працівники кафедри: Валентина Бондаренко, Оксана Корносенко, Олександр Свєртнєв, Оксана Даниско, так і запрошені гості – директорка Полтавської гімназії № 17 Полтавської міської ради Полтавської області Олена Голтвяниця і заступниця директора Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної  адміністрації – начальниця управління молоді та спорту Марина Трохименко; член комісії з академічної доброчесності Університету – Олена Момот.

На заході була розглянута нагальна проблема – дотримання академічної доброчесності, зумовлена стрімким розвитком інформаційних технологій, можливостями вільного доступу до інтернет ресурсів, певною некомпетентністю здобувачів у використанні продуктів інтелектуальної власності. Відповідно до окреслених проблем на вебінарі було розглянуто такі питання: академічна доброчесність у процесі написання наукових робіт, прояви академічної недоброчесності та методи приховування плагіату, джерелознавчі аспекти як необхідна умова дотримання академічної доброчесності, роль оцінювання у формуванні академічно доброчесного середовища та ін.

Тематика вебінару викликала зацікавлення у присутніх на ньому здобувачів і науково-педагогічних працівників. Захід відбувся в атмосфері співпраці, здобувачі активно ставили запитання, брали участь в обговоренні.

You may also like...