Відбулися змагання з мініфутболу на кубок ректора ПНПУ імені В. Г. Короленка

16–17 квітня 2024 р. у Полтавському національному педагогічному університеті на базі факультету фізичного виховання та спорту відбувалися змагання з мініфутболу на кубок ректора університету. Змагання організували доценти кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Євгенія Шостак та Сергій Новік за підтримки студентської ради університету.

У змаганнях взяли участь 5 команд: команда факультету філології та журналістики, команда факультету історії та географії, команда факультету природничих наук та менеджменту, збірна І курсу факультету фізичного виховання та спорту і збірна ІІ курсу факультету фізичного виховання та спорту.

З вітальним словом до студентів звернулися ректорка університету професорка Марина Гриньова, перший проректор доцент Олексій Гура, декан факультету фізичного виховання та спорту професор Павло Хоменко, студент факультету фізичного виховання та спорту, гравець молодіжної збірної України з футболу, гравець футбольного клубу «Ворскла» Павло Ісенко.

 «Полтавський педагогічний має міцні мініфутбольні та футзальні  традиції. Цей вид спорту  в топі серед видів спорту. Ним займаються й дорослі й діти, професіонали й аматори. Кубок ректора з мініфутболу в рамкам тижня факультету фізичного виховання та спорту проводимо, аби згуртувати нашу молодь», – зазначила ректорка університету Марина Гриньова. 

Павло Хоменко наголосив, що заходи такого рівня є невід’ємною частиною навчально-виховного процесу та проанонсував, що на кожну команду чекають призи та відзнаки.

Метою таких змагань є подальший розвиток мініфутболу в університеті та залучення молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом, протиставлення здорового способу життя шкідливим звичкам, покращення стану фізичного здоров’я і показників рівня фізичного розвитку молоді; виявлення кращих спортсменів вишу.

Змагання проходили за  коловою системою. Усі матчі обслуговували кваліфіковані та компетентні арбітри: арбітр Полтавської області Ілля Ноздрін, студентка факультету фізичного виховання та спорту Ксенія Неманіхіна, старший викладач Василь Гогось, доцент Сергій Новік і доцентка Євгенія Шостак.

Кожна гра була по-своєму напруженою, цікавою та інтригуючою. Всі команди почувалися на майданчику впевнено та не поступалися одна одній. Цікаві матчі, захоплюючі емоції та високий рівень гри не залишили байдужими жодного уболівальника. Два дні запеклої боротьби серед команд-учасників і маємо переможців:

1 місце –збірна ІІ курсу факультету фізичного виховання та спорту;

2 місце –збірна І курсу факультету фізичного виховання та спорту»;

3 місце – команда факультету філології та журналістики.

Після завершення змагань ректорка Марина Гриньова, перший проректор Олексій Гура та Павло Ісенко визначили та нагородили цінними призами кращих гравців у  кожній команді: Владислава Божка (збірна ІІ курсу факультету фізичного виховання та спорту); Владислава Канівця (збірна І курсу факультету фізичного виховання та спорту); Надію Макаренко (команда факультету природничих наук та менеджменту); Юрія Іващенка (команда факультету філології та журналістики); Олександра Шпанька (факультет історії та географії).

«Завершилися прекрасні  мініфутбольні змагання. Під час турніру було багато крутих голів, а найголовніше – командної роботи. Дякуємо нашим почесним гостям та учасникам змагань», – наголосила доцентка кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Євгенія Шостак.

Вітаємо переможців і призерів змагань. Дякуємо за високопрофесійні виступи та вклад у розвиток спорту університетської спільноти. Зичимо нових звершень, незабутніх вражень і нових перемог. Дякуємо Збройним Силам України за можливість проводити такі заходи! 

You may also like...