Представники факультету фізичного виховання в рамках зовнішньої мобільності долучились до онлайн-лекції «Сауна, як засіб збереження здоров’я в умовах миру і війни: біохімічні, фізіологічні, медичні, спортивні та методичні аспекти»

20 квітня 2022 року викладачі та студенти факультету фізичного виховання в межах зовнішньої мобільності відвідали онлайн-лекцію доктора історичних наук, професора, декана факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктора Куйбіди «Сауна, як засіб збереження здоров’я в умовах миру і війни: біохімічні, фізіологічні, медичні, спортивні та методичні аспекти».

Під час онлай-лекції було розкрито безліч питань, основними з яких були: яка основна відмінність між вологою і сухою сауною?; що таке активні форми кисню, чому їх концентрація в сауні збільшується?; як травна система реагує на перебування в сауні?; як нервова та гуморальна системи реагують на сауну?; Фізіологічні зміни в організмі під час відвідування сауни? Сауна ‒ відпочинок чи додаткове навантаження? та багато інших.

Онлайн-лекція викликала широкий інтерес не лише у сковородинців, а й у великої аудиторії науковців, студентів та усіх зацікавлених з різних куточків України.

You may also like...