Профорієнтаційна робота факультету фізичного виховання у рамках проєкту #OlympicLab

Факультет фізичного виховання Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка проводить профорієнтаційну роботу у закладах середньої освіти, дитячо-юнацьких спортивних школах та у комунальному закладі «Полтавська спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю І-ІІІ ступенів Полтавської обласної ради». Під час зустрічей викладачі розповіли школярам про спеціальності Середня освіта (Фізична культура) та Фізична культура і спорт, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у педагогічному університеті. Випускники цих спеціальностей можуть працювати вчителем фізичної культури, тренером з виду спорту федерації збірної чи клубної команди, спортивної школи, інструктором-методистом тренажерного залу, фітнес-тренером, інструктором оздоровчо-спортивного туризму. Науковці підкреслили, що випускники факультету фізичного виховання користуються постійним попитом на ринку праці.

Профорієнтаційні заходи проводилися у рамах Всеукраїнського спортивно-інтерактивного проєкту #OlympicLab. Для майбутніх абітурієнтів за ініціативи Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Полтавським обласним відділенням Олімпійської академії України, яке функціонує на кафедрі теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін, реалізовано напрямок «Олімпійські та людські цінності».
Із фундаментальною науковою, професійною, практичною, організаційно-методичною підготовкою фахівців за спеціальностями Середня освіта (Фізична культура) та Фізична культура і спорт за бакалаврським і магістерським рівнями, із головними принципами олімпізму випускників знайомили декан факультету фізичного виховання професор Павло Хоменко, завідувач кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Олена Момот та старший викладач кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Сергій Новік.
Старшокласникам розповіли про спортивну гордість факультету – випускників. Це учасники Олімпійських ігор, майстри спорту міжнародного класу Сергій Ізмайлов, Оксана Щербак, Володимир Сенченко, Олександр Литвиненко, Марія Лівер, а також дворазовий Олімпійський чемпіон Юрій Чебан – український веслувальник-каноїст.

Молоді були представлені мотиваційні відеоролики, в яких демонструвалися основні цінності олімпійського руху.
На завершення заходу відбулась фотосесія, а учасників зустрічі заохотили подарунками від НОК України, який є ініціатором та засновником проєкту #OlympicLab.

You may also like...