«ПРОСТІР СПОРТИВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ

18 листопада 2023 року факультет фізичного виховання та спорту гостинно зустрічав майбутніх абітурієнтів. На факультеті були організовані різноманітні захоплюючі спортивні та інтелектуальні заходи  в спортивних залах та аудиторіях.

Спочатку майбутні абітурієнти завітали в аудиторію №1, де з вітальним словом зустрів усіх присутніх декан факультету Павло Хоменко, розповів історію факультету, зазначивши відомих випускників та запросив старшокласників до вступу 2024. Студентська рада факультету на чолі з студдеканом Віталієм Дзямкою провели спортивну вікторину, у якій були відзначені кращі абітурієти, що володіють інтелектуальними  знаннями з різних видів спорту. Переможці вікторини отрималали цінні подарунки від Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України і  почесні грамоти.

З вітальним словом до вступників звернулася заступник декана з виховної роботи Олена Согоконь та запросила усіх присутніх в ігрову залу, де відбувалось спортивне дійство.

 Дуже цікавим та захоплюючим стала «Цікава фізкультура» з інноваційним спортивним обладнанням. Майбутні вступники спробовали свої сили в спортивних естафетах, опробували працювати з парашутом, який допоміг згуртувати колектив, працювати злагоджено в команді. Незабутнім спортивним дійством для абітурієнтів стала можливість попрацювати з ключками у флорболі, відчути себе справжніми флорболістами. Інноваційним видом спортивної діяльності стала гра в фрізбі (летаюча тарілка),  яку організували викладачі та студенти факультету. Саме завдяки цій грі найкраще розвивається спритність та координація рухів.

На другій половині ігрової зали був представлений волейбол не текбольному столі. Студенти факультету майстерно демонстрували свої вміння та навички у грі. Кожен бажаючий мав змогу спробувати пограти у волейбол у незвичних умовах. Родзинкою заходу стали майбутні абітурієнтки, які продемонстрували різноманітні елементи та комбінації з художньої гімнастики. Вони вправно демонстрували складні гімнастичні вправи зі стрічкою, обручами, м’ячем та булавами.

На інший локації в гімнастичній залі був представлений черкалейдоскоп, який включав різноманімні комплекси з черліденгу та чердансу. Кожна учасниця команди з черліденгу, під керівництвом нашої випускниці Анастасії Арканової, на цій локації вправно демонструвала різноманітні стрибки, шпагати та складні гімнастичні вправи. Команда чердансу, яку готує доцент факультету Сергій Синиця захопила увагу всіх присутніх своїми складнокоординаційними вправами, підтримками, стрибками та кидками учасниці команди. Команда працювала злагоджнено та високопрофесійно.

Всі учасники спортивного свята були нагороджені сертифікатами, цінними подарунками, а головне отримали позитивний заряд енергії та гарний настрій.

Отже, для майбутніх абітурієнтів на факультеті фізичного виховання та спорту створені всі належні умови для проведення навчальних та тренувальних занять, підготовки висококваліфікованих вчителів фізичної культури та тренерів з різних видів спорту. Зазначимо, що високопрофесійний науково-педагогічний колектив факультету використовує у своїй роботі сучасні фізкультурно-оздоровчі технології, застосовує інноваційні методи роботи для підготовки конкурентоздатних фахівців у галузі фізичної культури і спорту.

You may also like...