СВЯТО «ЗДОБУВАЙ ВЕРШИНИ, ЯК ЧЕМПІОН» НА ФАКУЛЬТЕТІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ

Цьогоріч урочисте свято «Здобувай вершини, як чемпіон» для першокурсників було проведено на факультеті фізичного виховання та спорту для усієї короленківської родини.   На святковий захід завітали почесні гості, наші випускники –  олімпійський чемпіон з боксу 2024 року Олександр Хижняк та заслужений вчитель України Роман Романчук, які є прикладом для наслідування.

Привітала усіх присутніх ректорка університету Марина Гриньова, яка зазначила, що першокурсники зробили значущий вибір, обравши шлях освіти та науки – перший крок до майбутнього успіху.  «Вітаю вас, енергійну та амбітну молодь, яка вирішила приєднатися до нашої великої університетської родини. Кожен, хто робить цей вибір, обирає шлях переможця!»

Олександр Хижняк у своєму вітальному слові, зазначив, що він є випускником найкращого педагогічного вузу України і пишається цим. «Велику подяку виношу керівництву закладу та усім викладачам, що навчали і передавали свої знання, вміння та навички, зазначив Олександр. «Свою перемогу я присвятив усім полтавцям та нашій славній Україні!»

Заслужений вчитель України Роман Романчук є випускником факультету історії та географії, у своєму виступі зазначив, що для першокурсників відкриті усі шляхи, щоб здобути вершини у професії, культурному, мистецькому та спортивному житті. Навчально-виховний процес забезпечує високопрофесійний науково-педагогічний колектив, які у своїй роботі застосовують сучасні технології навчання, інноваційні методи роботи, використовують увесь потужний науковий та спортивний потенціал для здобуття знань і спортивного зростання  студентів!

У спортивній залі відбувались показові спарінги спортсменів громадської організації спортивного клубу кікбоксингу «Гепард» та спортсменів з боксуДонецького обласного спеціалізованого коледжу  спортивного профілю ім. с. Бубки. Тренер-викладач майстер спорту України з боксу, старший тренер Донецької області з боксу Андрій Бичков .

 Презедентом та діючим тренером спортивного клубу кікбоксингу «Гепард» є Олег Коваленко, який з 2003 року тренує спортсменів у залі кікбоксингу та боксу ПНПУ.  Через цей зал пройшло багато видатних спортсменів: Олександр Хижняк починав свій шлях у спорті в залі клубу «Гепард», триразовий чемпіон світу з кікбоксингу та тайського боксу Ігор Торяник; чемпіони світу з кікбоксингу Ашот Хачатурян та Олександр Тен, призери чемпіонату Європи Вадим Андрейчук та Юрій Строков; чемпіон Європи Андрій Горячун, переможці та призери міжнародних змагань та турнірів Юлія Золотухіна, Ольга Безубко та багато інших.   

На рингові спортсмени  клубу«Гепард»: 1 пара – Ян Лестюхін та Денис Караблін; 2 пара  – Юлія Жудіна та Ілля Лестюхін продемонстрували свої спортивні уміння та навички з кікбоксингу, довівши усім присутнім жагу до найвищих спортивних висот. Ян Лестюхін, 2010 року народження, спортсмен клубу Гепард, чемпіон України з кікбоксінгу. Незважаючи на юний вік він вже є переможцем численних всеукраїнських турнірів. Денис Караблін, спортсмен клубу «Гепард»,  чемпіон України з кікбоксингу та переможець багатьох всеукраїнських та міжнародних турнірів. Денис є учасником бойових дій, служив  та воював  понад два роки, звільнившись лише у травні. Наразі він є студентом першого курсу ПНПУ факультету фізичного виховання та спорту. Юлія Жудіна, спортсменка клубу «Гепард»  – молода та дуже перспективна  спортсменка.  Вона є переможницею численних обласних  та всеукраїнських змагань з кікбоксингу. Ілля Лестюхін, спортсмен клубу «Гепард» є  перспективним спортсменом, який брав участь у змаганнях різного рівня, є призером  Чемпіонату  України з кікбоксингу та переможцем турнірів всеукраїнського рівня.

Свої спортивні уміння та навички з боксу продемонстрували талановиті учні Донецького обласного спеціалізованого коледжу  спортивного профілю ім. с. Бубки. Перша пара: Ярослав Ленцик та Данило Портянський. Ярослав Ленцик2005 р.н., займається боксом 8 років, КМС України з боксу, багаторазовий чемпіон Донецької  та Полтавської області. Данило Портянський  – 2007 р.н. , займається боксом 6 років, має 1 дорослий розряд, призер Чемпіонату України з боксу, багаторазовий чемпіон Донецької та Полтаської області з боксу. Друга пара: Захар Бичков, Максим Морозов. Захар Бичков займається боксом 6 років, має 1 дорослий розряд, багаторазовий чемпіон Донецької та Полтавської області. Максим Морозов – 2009 р.н. , займається боксом 7 років, має  1 дорослий спортивний розряд,  призер міжнародних турнірів, багаторазовий чемпіон  Донецької та Полтавської області.

Ведучі свята зазначили: «Перед вами, шановні першокурсники, нові виклики і незвідані горизонти знань. Хай цей час стане для вас періодом зростання, натхнення та відкриттів. Бажаємо вас успіхів у навчанні, впевненості у власних силах та невичерпної віри в себе! Разом ми підкоримо найвищі вершини!»

Після святкових урочистостей усі першокурсники факультету були запрошені на зустріч з деканом, заступниками декана, завідувачами кафедр та кураторами груп для ознайомлення з навчально-виховним процесом.

You may also like...