УРОЧИСТОСТІ  З НАГОДИ 110-РІЧЧЯ УНІВЕРСИТЕТУ НА ФАКУЛЬТЕТІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ

12 квітня 2024 року на факультеті фізичного виховання та спорту святкували 110-річчя від заснування Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.  Спортивне дійство проходили під керівництвом декана факультету – професора Павла Хоменка.

          Факультет фізичного виховання та спорту з 28-річною історією є осередком спортивно-масової й фізкультурно-оздоровчої роботи Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.

В цей святковий день були запрошені почесні гості, плеяда викладачів, які присвятили своє професійне життя роботі на факультеті: Лариса Олександрівна Констатиновська, Анатолій Іванович Воліченко, Наталія Вікторівна Власенко.

 На святковий захід завітав стейкхолдер освітньо-професійної програми Середня освіта (Фізична культура) другого (магістерського) рівня вищої освіти, директор Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління, економіки і права Державного аграрного університету»  – Василь Васильович Карманенко.

Ведуча заходу, заступниця декана з виховної роботи  – Олена Согоконь, подякувала корифеям розбудови факультету та нагородила їх почесними грамотами. Окрему подяку висловила стейкхолдеру Василю Карманенко зі словами вдячності за постійну підтримку та злагоджену роботу між навчальними закладами.

   В ігровому залі відбувалась презентація олімпійської літератури та спортивних досягнень факультету. Майбутні абітурієнти мали змогу оволодіти навичками сучасних видів спорту:  лакросу, боксу, фітбол-аеробіки,  кросфіту. А також поринути в красу й видовищність черліденгу  та художньої гімнастики.

В ігровому залі були представлені такі локації:

  1. Показові виступи з фітбол-аеробіки.
  2. Показові виступи від кращих спортсменів Полтавщини з боксу.
  3. Калейдоскоп черліденгу.
  4. Майстер-клас з кросфіту.
  5. Майстер-клас від команди факультету з лакросу.

   Першими свої фізичні здібності та злагоджену роботу продемонстрували  здобувачі вищої освіти  факультету фізичного виховання та спорту з фітбол-аеробіки  під керівництвом професорки Оксани Корносенко. 

 Кращі боксери Полтавщини показали свою майстерність в поєдинках з боксу. Тренер-викладач, КЗ ДЮСШ Олімпійські Надії –  Сергій Юхно. Серед відомих титулованих спортсменів виділимо Олександра  Погребняка – МСУ з боксу, багаторазового призера Чемпіонатів України, Європи та Світу.  Елементи боксерського поєдинку продемонстрували: Артур Пічка  – КМС,   багаторазовий чемпіон  Полтавської області, призер і чемпіон всеукраїнських турнірів  в містах: Київ, Ворохта, Рівне, Харків, призер Всеукраїнської Гімназіади серед учнів; Тимофій Іщенко  – КМС, призер всеукраїнських турнірів в містах: Київ, Суми, Харків, Львів, Чемпіон Полтавської області; Кучерков Данило  –  КМС, призер Чемпіонату України серед юніорів 2024 у місті Вінниця, багаторазовий чемпіон Полтавської області;  Максим Боюровников – 1  юнацький розряд, призер  всеукраїнських турнірів в містах: Київ, Суми,  Харків, Львів, чемпіон Полтавської області; Ренат Голобородько – багаторазовий призер Чемпіонатів  області, переможець Всеукраїнських  турнірів та Іван Верещака – 1 юнацький розряд, чемпіон Полтавської області, призер та чемпіон Всеукраїнських  турнірів з боксу в містах: Полтава, Харків, Біла Церква, Київ, Суми.

Вразили своєю майстерністю та злагодженою роботою  видовищні номери з черліденгу, що підготували студенти факультету фізичного виховання та спорту та учні загальноосвітніх закладів середньої освіти. На спортивному заході були представлені такі номери:

1. Джаз-команда (під керівництвом Сергія Синиці, Анастасії Пронь, Анастасії Арканової).

2. Груповий стант у складі Владислава Божко, Дениса Мокієнко, Руслана Ладатко та Аліни Манько (керівники  –  Сергій Синиця, Влада Кравченко).

3. Хіп-хоп дует: Анастасія Терпило, Ульяна Дрючко (керівники   – Сергій Синиця,  Анастасія Арканова).

Наступними свої спортивні навички продемонстрували команда з кросфіту та лакросу. Кросфіт – це високоентенсивна програма тренувань, яка поєднує в собі елементи важкої атлетики, гімнастики та кардіо вправ для всього тіла. Кросфіт спеціалізується на постійно змінювальних функціональних рухах, що виконуються з високою інтенсивністю.  Тренером команди з кроссфіту є Дмитро Дрофіч – здобувач освіти другого магістерського рівня спеціальності 017 Фізична культура і спорт.

Всі бажаючі мали змогу спробувати себе в лакросі – інноваційному виду спорту, що бере свій початок з Північної Америки. З 2024 року лакрос визнаний олімпійським видом спорту. У лакрос грають 6х6 гравців, майданчик 70х35 м, гра має 4 чверті по 8 хвилин. На базі ПНПУ імені В.Г. Короленка створений відокремлений підрозділ  федерації лакросу України в Полтавської області. Керівником клубу лакросу є Андій Лялін.  Тренерами команди з лакросу в університеті є Андрій Лялін та Сергій Хлібкевич.

Олена Согоконь, ведуча заходу, звернулась  до всіх старшокласників: “Бажаєте отримати якісну освіту, бути фізично розвиненим, мати гарну спортивну форму та міцне здоров’я, тоді вступайте на факультет фізичного виховання та спорту! Доєднуйтесь до нашої дружньої спортивної родини! Якщо Ви мрієте досягти успіху у спорті навчайтесь у професіоналів! Чекаємо саме на Вас!

You may also like...