Тренінг з домедичної допомоги при загрозливих для життя станах

15 квітня 2024 року в рамках тижня факультету фізичного виховання та спорту доцент кафедри медико-біологічних дисциплін і фізичного виховання Тамара Денисовець разом із представниками Полтавської обласної організації Червоного Хреста провели дискусійну платформу на тему: «Домедична допомога при загрозливих для життя станах» для студентів факультету фізичного виховання та спорту і студентів першого курсу навчально-наукового інституту спеціальної та інклюзивної освіти.

Фахівці надали вичерпну інформацію про види кровотеч та різні способи її зупинки, про пошкодження хребта, таза, кінцівок та способи надання першої допомоги, транспортування та іммобілізація, а також надання першої допомоги при зупинці серця. Де досить доступно розповіли ознаки клінічної смерті і  використавши фантоми людини, відпрацювали методику непрямого масажу серця та штучну вентиляцію легень методом із «рота в рот» та з «рота в ніс». Кожен студент спробував застосувати цю методику на практиці.

Наприкінці заняття гості подарували викладачам та студентам корисну друковану продукцію – травматичні пошкодження та перша допомога при них.

You may also like...