Міжкафедральний методичний вебінар з міжнародною участю

3 грудня 2021 р. на факультеті фізичного виховання Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся міжкафедральний методичний вебінар з міжнародною участю «Компетентнісно орієнтоване фізичне виховання в Новій український школі». Захід організувала кафедра теорії та методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури.
Наукове зібрання відкрив декан факультету фізичного виховання ПНПУ імені В. Г. Короленка професор Павло Хоменко, який наголосив на важливості реалізації провідної реформи Міністерства освіти і науки України і підкреслив унікальність формату зустрічі, що об’єднала фахівців з фізичної культури і спорту, представників науки і освіти з різних кафедр університету, куточків України та світу.

Співорганізатором методичного вебінару став факультет фізичного виховання  і спорту ХНПУ імені Г. С. Сковороди. Декан доцент Віталій Коробейнік відзначив важливість об’єднання зусиль освітян з метою підтримки довгострокової стратегії розвитку української загальної середньої освіти та її виведення на рівень провідних країн світу, зосібна щодо підготовки сучасного вчителя фізичної культури до професійної діяльності в умовах реалізації концепції Нової української школи.
Інноваційний досвід підготовки майбутніх учителів фізичної культури щодо організації рекреаційно-оздоровчої та спортивно-масової роботи з учнівською молоддю на засадах індивідуального підходу в Китайській Народній Республіці представив викладач фізичного виховання і баскетболу Лішуйського університету провінції Чжецзян Ван Сяофей.

Доцентка кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури ПНПУ імені В. Г. Короленка Оксана Даниско окреслила ключові напрями модернізації фізкультурної освітньої галузі на рівні державних стандартів.

Доцентка кафедри загальної педагогіки та андрагогіки ПНПУ імені В. Г. Короленка Леся Петренко актуалізувала ідеї видатного українського педагога Григорія Ващенка, врахування яких сприятиме підвищенню ефективності подальшого розвитку системи фізичного виховання, удосконаленню змісту освіти, формуванню нового покоління – всебічно розвинених, соціально активних новаторів, патріотів.

Практичні аспекти організації та проведення уроків фізичної культури в початкових класах Нової української школи з різними типовими освітніми програмами висвітлила доцентка кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін ПНПУ імені В. Г. Короленка Євгенія Шостак.

Магістрантка факультету фізичного виховання, аспірантка кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Яна Демус  окреслила шляхи створення безпечного  інклюзивного середовища на уроках фізичної культури в умовах реформування початкової ланки освіти.

Організатори, гості, учасники методичного вебінару у процесі  активного обговорення окремих аспектів проблеми та пошуку практичних шляхів організації ефективної освітньої взаємодії в умовах реалізації концепції Нової української школи дійшли висновку про важливість згуртування зусиль в обговоренні актуальних питань розвитку та вдосконалення процесу викладання фізичної культури, що є дієвим поштовхом для втілення нових цікавих ідей.

You may also like...