Викладачі факультету фізичного виховання успішно завершили онлайн-курс «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти»

З 4 по 18 жовтня 2021 року викладачі факультету фізичного виховання проходили онлайн-навчання «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти», які організовані у рамках партнерства Google України з Міністерством освіти і науки України для більш широкого впровадження дистанційного навчання в освітніх установах.
Метою онлайн-курсу є формування цифрової компетентності керівних, наукових, науково-педагогічних та педагогічних кадрів щодо використання можливостей цифрових інструментів Google в професійній діяльності, опрацювання переваг Google Workspace for Education, організації персонального інформаційного середовища викладача закладу вищої освіти та застосування цифрових інструментів для організації ефективної взаємодії учасників освітнього процесу (у т.ч. для дистанційного навчання).
Онлайн-курс мав практичне спрямування та враховував такі напрями:

1 модуль. Основи, пристрої та налаштування (спільний Google Документ; Google Диск. Налаштування доступу; конвертування та збирання файлів; ситуації для застосування цифрових інструментів Google; інструменти безпеки Google; консультації Google Meet).

2 модуль. Організація діяльності (Персональний вхід до вебпереглядача Google Chrome без конфліктів; власна віртуальна кімната; переваги GW. Запис Google Meet; Google Meet. Демонстрація екрана; Google Форма. Опитування; загальнодоступний Google Календар; Google Сайт як інтегратор ресурсів).

3 модуль. Персональне середовище (Інформація про підключення та налаштування GW в Google Keep; Google Завдання; Демонстрація екрана мобільного пристрою в Google Meet; Google Сповіщення; Google Академія; Google Public Data Explorer; рішення для вищої освіти).

4 модуль. Професійна діяльність (Google Мої карти, знайомство з програмою «Місцевих експертів»; оцінки в Google Класі. Імпорт до Google Таблиць; категорії оцінок в Google Класі; Google Форма. Оцінювання результатів навчання; Імпорт оцінок Google Форми до Google Класу; Google Клас. Копія кожному; власний методичний кейс підтримки Google Клас для навчальної дисципліни).

5 модуль. Організація взаємодії (Google Групи для списків розсилок та Google Chat для спілкування; доповнення до об’єктів Google Диска; розширення Google Chrome для професійних потреб; Google Тренди; AppSheet створить застосунок для мобільного пристрою).

Викладачі виконали усі необхідні завдання в рамках онлайн-курсу, успішно склали підсумковий тест. За підсумками курсу отримали сертифікати про успішне завершення навчання за програмою «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти» в кількості 30 годин (1 кредит ЄКТС).

You may also like...