Доцент факультету фізичного виховання та спорту Олександр Свєртнєв взяв участь у роботі фахового журі всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» у номінації «Фізична культура»

12–18 січня та 13–15 лютого 2023 р. на базі Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського у режимі онлайн відбувся перший етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» у номінації «Фізична культура». Доцент кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Олександр Свєртнєв взяв участь у роботі фахового журі.
У першому турі всеукраїнського конкурсу взяли участь 33 конкурсанти з Полтавської області, які виконували тестові завдання з фаху та методики викладання фізичної культури, проводили майстер-класи, представляли власний досвід, виконували практичні завдання у межах навчального предмета та відповідали на питання членів журі. Попередньо члени журі ознайомилися з надісланими матеріалами конкурсантів.

До фінального етапу першого туру всеукраїнського конкурсу потрапили п’ять кращих учителів області. Серед п’яти фіналістів три випускника факультету фізичного виховання та спорту ПНПУ імені В. Г. Короленка: Олександр Кривошапка,  Вячеслав Пазинич та Анастасія Арканова. Конкурсанти проходили випробування «Методичний практикум», «Практична робота» та «Урок», під час яких демонстрували свою предметно-методичну компетентність та майстерність, уміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обирати оптимальні прийоми, способи, методи та засоби навчання для організації освітнього процесу. Також конкурсанти виконували практичні завдання та проводили урок. Уроки, проведені учителями в шостому класі (модуль волейбол), характеризувалися високим рівнем підготовки, різноманітністю використаних методів, засобів і форм роботи, творчим підходом, використанням інтерактивних методів навчання.

Переможниця фінального етапу Євгенія Білаш представлятиме Полтавщину у заключному турі найпрестижнішого конкурсу фахової майстерності педагогічних працівників у номінації «Фізична культура».

You may also like...