Викладачі факультету фізичного виховання презентували навчально-методичний посібник «Теорія і методика викладання легкої атлетики»

На факультеті фізичного виховання ПНПУ імені В. Г. Короленка 5 травня 2020 р. відбулася онлайн-презентація сучасного навчально-методичного посібника  «Теорія і методика викладання легкої атлетики». Над його створенням працювали доктор педагогічних наук, доцент, завідувач  кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін Олена Момот, кандидат педагогічних наук, доцент Євгенія Шостак, кандидат педагогічних наук, старший викладач Сергій Новік.

У презентації взяли участь студенти І курсу факультету фізичного виховання, учителі фізичної культури м. Полтави та викладачі факультету фізичного виховання Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.
Керівник авторського колективу навчально-методичного посібника завідувач кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін ПНПУ імені В. Г. Короленка Олена Момот розповіла про концепцію створення посібників та підручників нового покоління, а також про методику викладання легкої атлетики на сучасному етапі. Автори навчально-методичного посібника наголосили на необхідності створення сучасного забезпечення освітнього середовища. Вчителі та студенти почули корисні поради від науковців щодо організації викладання легкої атлетики у закладах середньої освіти та у закладах вищої освіти.
У навчально-методичному посібнику висвітлюються засоби і методи підготовки легкоатлетів, охарактеризовані спеціальні вправи для навчання і тренування. Розкрито питання, які пов’язані з особливостями прояву фізичних якостей у легкій атлетиці, а також методики розвитку сили, гнучкості, спритності, швидкості, витривалості засобами цього виду спортивної спеціалізації. Навчально-методичний посібник рекомендовано студентам і викладачам закладів вищої освіти, вчителям, тренерам, методистам, широкому колу читачів, які цікавляться легкою атлетикою. Електронний варіант навчального посібника використовується під час дистанційного навчання студентів І курсу факультету фізичного виховання.

You may also like...