Святкування Дня захисників і захисниць України на факультеті фізичного виховання

14 жовтня Україна щорічно відзначає три славетних свята: День захисників і захисниць України,  День  українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Згідно з Законом України «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України»     № 1643-ІХ, ухваленим 14 липня 2021 року назва свята «День захисника України», яке щороку відзначається 14 жовтня, змінено на «День захисників і захисниць України». Ця зміна сприяє гендерно збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців у захисті нашої країни та належному вшануванню воїнів. На факультеті фізичного виховання до Дня Захисників і захисниць України, українського козацтва відбулися різні тематичні  виховні заходи. За ініціативи заступника декана з виховної роботи на факультеті Олени Согоконь, студентська рада факультету зорганізувала відео-звернення у підтримку ЗСУ «Дякуємо вам, воїни-захисники та захисниці України». “Ми дякуємо всім і кожному, хто боронить українську землю, хто щоденно стоїть на захисті нашої державності, честі та свободи, за наше майбутнє”, –  зазначила голова студентської ради факультету Софія Щербина. В соціальних мережах студентська рада привітала всіх зі святом, згадавши імена наших воїнів-героїв факультету фізичного виховання. Напередодні свята зі студентами 1 курсу були проведені спортивні змагання : з волейболу, міні-футболу, настільного тенісу, турнір з шахів та шашок, спортивні естафети, що сприяють згуртованості, спортивному розвитку та патріотичному вихованню наших студентів, таким чином вирішили запустити патріотичний  флешмоб  “У єдності – наша сила”.

Куратори груп активно долучилися до проведення виховних заходів. Були проведені відкриті лекції, презентації, виховні години, зустрічі з учасниками бойових дій та інші інформаційно-просвітницькі заходи про героїв українського народу.  Мета заходів – сприяння національно-патріотичному вихованню студентської молоді, популяризації героїзму військового подвигу, вшанування мужності захисників та захисниць України.

Доцент кафедри медико-біологічних дисциплін і фізичного виховання Світлана Мироненко провела відкриту лекцію зі студентами 1 курсу (ФВ-12, ФВ-13) на тему: “Сила нескорених –  14 жовтня День захисника України”. Студенти долучилися до лекції, були зацікавлені,  жваво обговорювали питання патріотичного виховання, формування національної свідомості, виховання мужності та любові  до рідної землі.

 Цікавим та пізнавальним став захід доцента кафедри теоретико-методичних основ викладання спортивних дисциплін  Юлії Зайцевої онлайн-презентація під назвою “Душу  – Богу! Життя –  Україні! Честь для себе!” Тема викликала захоплюючий інтерес та  дискусійне обговорення.  “Ми переживаємо цей день  з особливими щирими  і глибокими почуттями, адже він стосується наших бійців –  сучасників, друзів, родичів, одногрупників, які зі зброєю в руках боронять Україну від російського окупанта, що з честю виконують свій обов’язок, героїв, які загинули в боротьбі”, – зазначила Юлія Зайцева.

Інші куратори факультету також доєдналися до  проведення виховних заходів: були проведені тематичні інформаційно-просвітницькі лекції про героїчну історію українського народу, боротьбу за визволення окупованої території, за підтримку державності та суверенітету України, що є зараз вкрай необхідною для патріотичного виховання  студентської молоді.  Слава Україні! Героям Слава!

You may also like...