На факультеті фізичного виховання відбувся вебінар-практикум «Особливості олімпійської підготовки боксерів: практика і досвід»

5 травня 2021 р. на факультеті фізичного виховання Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся вебінар-практикум «Особливості олімпійської підготовки боксерів: практика і досвід». Організатор заходу – доктор наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури Сергій Кіприч. Науковець вів пряму трансляцію з олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» (м. Київ), який призначений для підготовки спортсменів високого рівня до Олімпійських ігор та міжнародних змагань.

До участі у вебінарі були запрошені провідні тренери та спортсмени, які готуються до ліцензійних відбіркових змагань з боксу для подальшої участі в Олімпійських іграх (Токіо, 2021):

  • Валентин Остянов – старший тренер науково-методичного забезпечення національної збірної України з боксу;
  • Олексій Шевченко, Віталій Знак, Олександр Саленко – тренери провідних спортсменок, які претендують на участь в Олімпійських іграх 2021 р.;
  • Анастасія Черноколенко, Ганна Лисенко, Юлія Циплакова – боксерки-претендентки на участь в Олімпійських іграх 2021 р. (у категорії жінки-еліта)
  • Хижняк Олександр (старший) – заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту;
  • Хижняк Олександр (молодший) – боксер, заслужений майстер спорту України, бронзовий призер Європейських ігор 2015 р., призер чемпіонату Європи серед молоді 2016 р., чемпіон світу та чемпіон Європи 2017 р., претендент на участь в Олімпійських іграх 2021 р.

Гостями вебінару були науково-педагогічні працівники факультету фізичного виховання, здобувачі вищої освіти першого і другого рівнів вищої освіти спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», майбутні абітурієнти (учні Комунального закладу «Полтавська спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю I-III ступенів Полтавської обласної ради»).

Відомі тренери та спортсмени, які представлятимуть Україну на міжнародній арені, поділилися з аудиторією досвідом застосування сучасних засобів навчання і тренування на основі використання інформаційних технологій, інноваційними методиками удосконалення фізичної і технічної майстерності спортсменів високої кваліфікації, надали студентам практичні рекомендації щодо планування процесу спортивної підготовки, здійснення контролю за функціональним станом організму з використанням комп’ютерних програм.
Захід відбувся у позитивній атмосфері, студенти й абітурієнти ставили спортсменам і їхнім тренерам запитання, а також побажали успішних виступів на змаганнях.

You may also like...