На факультеті фізичного виховання відбувся навчально-методичний семінар для інструкторів з фізичної культури та плавання дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

18 травня 2021 р. кафедрою теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури організовано навчально-методичний семінар для інструкторів з фізичної культури та плавання дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Полтавської області. Інформаційну підтримку надали Полтавський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Комунальна установа «Рятувально-водолазна служба» Полтавської обласної ради.

Співорганізаторами семінару виступив Полтавський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» під керівництвом директорки Калаптуровської Людмили Миколаївни. Організація надала майбутнім інструкторам літературу методичного характеру, яка стане в нагоді при організації і проведенні масових заходів у таборах відпочинку.
Інструктор з медичної та домедичної допомоги Комунальної установи «Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф Полтавської обласної ради» Вітвіцька Інесса Олегівна провела мастер-клас з надання першої медичної та домедичної допомоги. Студенти отримали актуальну інформацію щодо причин, наслідків, попередження нещасних випадків під час рухової активності, а також практичні навички щодо надання допомоги.

Важливими професійними обов’язками фахівців фізичної культури є організація масових фізкультурно-оздоровчих заходів на воді. Береговий робітник Бичков Павло Миколайович та фельдшер Курилко Ірина Георгіївна Комунальної установи «Рятувально-водолазної служби» Полтавської обласної ради провели інструктаж студентів з техніки безпеки, ознайомили з умовами організації роботи інструкторів з плавання.
Семінар відбувся у позитивній атмосфері, студенти активно брали участь в обговоренні проблемних питань та відпрацюванні рухових навичок. По завершенню семінару вони отримали сертифікати інструктора з плавання і фізичної культури, що дозволяє провадити організаційну діяльність у літніх оздоровчих таборах.

You may also like...