На факультеті фізичного виховання відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання, спорту і здоров’я людини»

23-24 квітня 2020 р. на факультеті фізичного виховання Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання, спорту і здоров’я людини». Науковий захід зорганізувала і провела кафедра теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури.
Предметом обговорення стали історичні аспекти розвитку фізичного виховання і спорту, інновації у професійній підготовці фахівців спеціальностей «Середня освіта (Фізична культура)» та «Фізична культура і спорт», проблеми та перспективи підготовки спортсменів різної кваліфікації, шляхи вдосконалення викладання фізичного виховання в закладах освіти, сучасні підходи щодо впровадження рекреаційно-оздоровчих та реабілітаційних технологій, медико-біологічні засади збереження фізичного та психічного здоров’я людини.
Виконуючи постанову Кабінету Міністрів України щодо запобігання розповсюдження COVID-19, конференцію організовано дистанційно. З вітальним словом до учасників зібрання звернувся декан факультету фізичного виховання ПНПУ імені В.Г. Короленка Павло Хоменко.

У конференції взяло участь 125 осіб (серед них 10 докторів наук). За матеріалами роботи конференції надруковано збірник наукових праць.

Учасники мали можливість прослухати доповіді відомих науковців: завідувача кафедри водних видів спорту Національного університету фізичного виховання і спорту Андрія Дяченко («Специфические особенности диагностики мощности аэробного энерго-обеспечения гребцов на байдарках высокой квалификации»), доцента кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури ПНПУ імені В.Г. Короленка Сергія Кіприча «Діяльність комплексної наукової групи національної збірної України з боксу “жінки еліта”», тренера з боксу в Онтарiо Cергія Літоша («Упровадження “Ляпко-Літош-Методики” та інноваційних практик з фізичної реабілітації у спорті вищих досягнень»), доцента кафедри спортивних ігор факультету фізичного виховання Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди Петра Коханця («Біологічні основи теорії і методики оздоровлення засобами пліометричного навантаження у футзалі»).

Факультет фізичного виховання щиро дякує всім учасникам за активну участь у роботі наукової конференції, зичить натхнення на майбутніх наукових звершень.

You may also like...