Підготовка та ліцензування тренерів з футболу за програмою «D-диплом» УАФ на Полтавщині

Під керівництвом Олександра Свєртнєва – кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури ПНПУ імені В. Г. Короленка з 2 по 9 жовтня 2020 р.у проводилася підготовка другої групи тренерів з футболу за програмою «D-диплом» Української асоціації футболу.

Програма «D-диплом» УАФ спрямована на вирішення основних завдань, пов’язаних з високоякісною підготовкою тренерів масового футболу. Програма є початковим рівнем у системі навчання: «D» – «С» – «В» – «А» – «PRO». Мета програми – забезпечити кваліфіковану підготовку тренерів, які працюють з групами початкової підготовки футболістів, відповідно до вимог УЄФА. Програма розрахована на 24 години і передбачає теоретичні, практичні заняття та самостійну роботу.

Двадцять один тренер з різних регіонів України успішно склав іспит та невдовзі отримає ліцензії національного рівня. Серед них випускники факультету фізичного виховання ПНПУ імені В. Г. Короленка, відомі футболісти, досвідчені тренери та тренери-початківці.
Навчання проводились на базі факультету фізичного виховання ПНПУ імені В.Г. Короленка та навчально-тренувальній базі ФК «Ворскла». Для підготовки слухачів залучалися професорсько-викладацький склад університету та тренерський склад ФК «Ворскла».
З 2013-го р. по 2020 р. у Полтавській області вже підготовлено сім груп (137 тренерів) за програмою «С-диплом» ФФУ та дві групи (44 тренери) за програмою «D-диплом» УАФ.

You may also like...