Ректорка університету Марина Гриньова зустрілася з чемпіонкою України з триатлону Софією Бондаренко

28 грудня 2022 р. ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка професорка Марина Гриньова зустрілася зі студенткою факультету фізичного виховання та спорту, чемпіонкою України з триатлону Софією Бондаренко.

Софія щойно повернулась з чемпіонату України з триатлону, який відбувся у Львові. Наша спортсменка змагалась у таких категоріях: юніори та дорослі в підрозділі «акватлон»: дистанція 800 метрів плавання та 5 кілометрів бігу. Софія змагалась серед 200 спортсменів у двох категоріях та в наполегливій боротьбі, проявивши морально-вольові якості спортсменки, здобула «золото» в обох категоріях.

 Вітаємо спортсменку та її тренера Павла Калініченка (випускника факультету фізичного виховання та спорту) з досягненнями та бажаємо не зупинятися на досягнутому.

Під час зустрічі ректорка Марина Гриньова, декан факультету фізичного виховання та спорту Павло Хоменко та талановита спортсменка-першокурсниця Софія Бондаренко обговорили стратегії популяризації спорту серед дітей та студентської молоді, особливості підтримки спорту органами місцевого самоврядування.

Софія розповіла про навчально-тренувальну роботу, про враження від європейського підходу до проведення змагань та тренувальної роботи, про особливості спілкування з колегами-спортсменами з різних куточків світу. Софія подякувала ректорці за підтримку та створені можливості раціонального поєднання навчально-виховного і тренувального процесів.

Софія Бондаренко – майстриня спорту України з триатлону, 11-ти кратна чемпіонка України протягом 2022–2023 років, учасниця чемпіонатів Європи та кубку Європи.  Займається триатлоном з 13 років, у 2023 р. виконала майстра спорту України, входить в основний склад національної збірної України.

Варто зазначити, що батьки Софії навчались в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка, тому Софія наслідуючи приклад батьків та тренера, мріє про професію тренера і говорить: «Павло Сергійович – гідний приклад для мене як спортсменки, тому я обрала саме спеціальність 017 Фізична культура та спорт, щоб у майбутньому свою професію пов’язати з тренерською роботою».

Марина Вікторівна подякувала спортсменці за наполегливу і результативну роботу, пропагування здорового способу життя та побажала нових здобутків на змаганнях в Україні і світі.

You may also like...